02/02/2021

26. JANUAR 2021 – PRESSEMEDDELELSE

Vækst-Invest investerer i Kemi-Tech ApS, en markedsledende virksomhed inden for vandbehandling – med et stort fokus på miljø og miljøvenlige løsninger.

Kemi-Tech har siden stiftelsen i 2010 udviklet sig til at være blandt de førende producenter af vandbehandlingskemi i Danmark. Virksomheden udvikler og producerer specialkemikalier, som bl.a. optimerer driften af dampkedler, kølesystemer, procesanlæg og fjernvarmeanlæg. Produkternes formål er bl.a., at fjerne og undgå korrosion, kalk, fedt, belægninger, slam, biofilm og bakterielle problemer. Samtidig kan forbrug af vand, gas og energi mindskes og effektiviteten øges hos virksomhedens kunder. Kemi-Tech har haft en flot udvikling med tocifrede vækstrater alle år siden stiftelsen, og er i dag markedsleder i Danmark inden for nichen.

”Vi er utrolig stolte af den udvikling Kemi-Tech har haft siden vi startede i 2010. Kundernes tillid har muliggjort høje vækstrater for os, ikke mindst grundet vores skarpe fokus på kundernes behov, produktion af kvalitetsprodukter, innovation, udvikling, samt indsatsen fra vores fantastiske team af medarbejdere. Vi ser frem til at videreudvikle virksomheden sammen med Vækst-Invest, ” siger Nikolaj Riis Harter, CEO i Kemi-Tech ApS.

Kemi-Tech har en unik miljøprofil og er bl.a. selvforsynende med vand, dels via en innovativ soldrevet inddampningspyramide, der genbruger 100% af spildevandet fra produktionen, som inddampes og renses. Virksomheden har dermed ingen udledning af spildevand fra produktionen. Genbrugsvandet suppleres med opsamling og rensning af regnvand, hvilket betyder at 100% af vandmængden i virksomhedens produkter er en blanding af opsamlet og renset regnvand og inddampet spildevand.

”Siden stiftelsen har vi prioriteret den grønne virksomhedsprofil rigtig højt. Vi har igennem alle årene investeret kraftigt i vores produktionsapparat, som i dag fremstår 100% selvforsynende med vand og 75% selvforsynende med CO2-neutral strøm fra eget solcelleanlæg. Vi ønsker at være aktive i den grønne omstilling af samfundet, og vi kigger løbende på nye tiltag, som kan bidrage til omstillingen..” siger Nikolaj Riis Harter, CEO i Kemi-Tech ApS.

Kennerth Hviid er for nylig ansat som salgschef og træder ligeledes ind i den nye ejerkreds, som også omfatter Nikolaj Riis Harter og Andreas Koustrup Olsen. Ansættelsen af Kennerth Hviid som salgschef skal bl.a. ses i lyset af, at Kemi-Tech de seneste år har oplevet en øget forespørgsel fra udlandet, og er en generel styrkelse af organisationen.

”Eksportmarkederne i Skandinavien er alle meget interessante for Kemi-Tech. Virksomheden har i løbet af de seneste år positioneret sig som en troværdig leverandør af kvalitetsprodukter. Virksomheden har haft et stort fokus på udvikling, dokumentation og certificeringer, hvilket gør at

vores udviklingspipeline ser meget interessant ud. Jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte flotte udvikling i Kemi-Tech, og i tæt samarbejde med mine kollegaer, at realisere det store potentiale virksomheden har uden for landets grænser.” siger Kennerth Hviid, ny salgschef i Kemi-Tech.

Søren Mølgaard, direktør for Vækst-Invest, tilføjer:

”Vi har igennem det seneste halvandet år haft en rigtig god dialog med Nikolaj Riis Harter. Vi deler mange tanker og idéer om den fremtidige udvikling af virksomheden, og Kemi-Tech er en spændende investering for Vækst-Invest. Vi synes rigtig godt om den proaktive tilgang til den grønne omstilling, og finder den inspirerende for andre virksomheder. Kemi-Tech står med en række af gode muligheder for at vokse betydeligt, og vi er glade for, at få lov til at være med på den videre rejse. Vi er glade for at præsentere Kemi-Tech som den første investering i vores netop etablerede Vækst-Invest II, og ser utrolig meget frem til at videreudvikle virksomheden sammen med ledelsen.”

I forbindelse med investeringen i Kemi-Tech indtræder Thomas V. Folmann som bestyrelsesformand for virksomheden.

Om Kemi-Tech ApS

Kemi-tech er en bæredygtig producent af specialkemikalier til beskyttelse imod korrosion, belægninger og biofilm indenfor alle typer vandførende systemer, særligt på områderne kedelanlæg, køleanlæg og på fjernvarmeanlæg. Alle vores teknologier er udviklet og produceret i Danmark.

Kemi-tech er certificeret i henhold til: ISO9001, 14001 og 45001:2018, vores produkter understøtter alle relevante kravsspecifikationer og godkendelser, herunder FDA / NSF / EU lovgivning / Fødevarestyrelsen mv.

Læs mere på www.dk.kemi-tech.eu

Om Vækst-Invest

Vækst-Invest II er en kapitalfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på 25-100 millioner kroner. Kemi-Tech er den første investering i Vækst-Invest II.

Læs mere på www.vaekstinvest.dk
For yderligere information:
Nikolaj Riis Harter, CEO i Kemi-Tech ApS, +45 2683 8500 Søren Mølgaard, Vækst-Invest, +45 2228 4507

Flere nyheder

02/02/2021
26. JANUAR 2021 – PRESSEMEDDELELSE

Vækst-Invest investerer i Kemi-Tech ApS, en markedsledende virksomhed inden for vandbehandling – med et stort fokus på miljø og miljøvenlige l...

14/01/2021
Kemi-tech byder velkommen til vores 2 nye salgs- og servicekonsulenter.

Åge Thorup kommer til at dække midt- og vestjylland og Klaus Velling kommer til at dække midt- og nordjylland.  Åge og Klaus har begge taget kedelpa...

11/01/2021
ISO : Krone smiley for arbejdsmiljø

Vi har igen opnået at blive recertificeret. De 3 standarder er gældende for udvikling, handel med kemiske produkter, udstyr samt service til vedligeholde...

09/11/2020
COVID-19

Kemi-tech holder åbent. Vores serviceteknikere er stadig klar til servicebesøg og vores produktion er i gang. Forsendelser og levering af varer fortsætter. (...

Vil du høre mere?

Er du interesseret i at høre mere om hvordan Kemi-tech kan hjælpe dig med vandbehandlingsløsninger? Klik på knappen nedenfor, for at se vores kontaktdetaljer.

KONTAKT OS